Realitat virtual i realitat augmentada

 

En la sessió 7 del passat 13 de novembre, vam tractar el tema de la realitat virtual i augmentada per grups. Aquells mateixos grups que els de l'activitat anterior. El vídeo, però, de l'entrega d'aquest projecte, es podrà entregar fins al 27 de novembre.

El propòsit del projecte és que creéssim un audiovisual en format de realitat virtual o augmentada. Que és doncs la realitat virtual i/o augmentada, us estareu preguntant. Per un cantó, la realitat virtual és la representació de les coses a través de mitjans electrònics. Es duu a terme mitjanant una simulació per ordinador que aconsegueix fer la sensació que el que representa és real i en la que sovint es pot interaccionar amb elements que envolten l'usuari.

Una representación del que seria la realista virtual


Per altre banda però, hi tenim l'anomenada realitat augmentada. La realitat augmentada és el terme que es fa servir per definir una visió directa o indirecta d'un entorn físic en el món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d'una realitat mixta a temps real.

La tasca ha desenvolupar en aquest cas era aquest petit muntatge, en el cas personal del nostre grup, vam decidir decantar-nos per la realitat augmentada, ja que era la més desconeguda per totes les membres del grup i ens cridava en especial l'atenció. 

Conjuntament amb el nostre equip vam decidir aplicar aquestes tecnologies en aquest procés d'aprenentatge de l'assignatura de les ciències matemàtiques en el tema ''les figures geomètriques''. Considerem que l'observació i anàlisi d'aquestes figures geomètriques en imatges en 3D ens permetrà que experimentin visualment les característiques concretes de cada una de les figures exposades, i al mateix temps remarcar que hi sera present el recurs d'àudio ami l'explicació d'aquestes, com a suport a l'hora de comprendre i exposar les diferents figures. D'aquesta manera la nostra intenció és generar interès, interacció, motivació per a buscar una manera d'aprenentatge diferent i més dinàmica que desperti l'interès i l'atenció d'aquells que hi visualitzen.


La representació del que seria la realitat augmentada




Comentaris