El nostre vídeo educatiu en equip

 


1, 2 acció!

Per començar ens vam ajuntar totes les integrants del grup per exposar-nos les diferents propostes que tenia estudiada cada una de nosaltres. Un cop desenvolupades aquestes, se'ns va fer relativament fàcil decantar-nos per una, ja que totes vam arribar a la conclusió comuna de què l'escollida seria la millor per treballar-la en equip, i que en podríem extreure molt rerefons interessant, que al final és aquest l'objectiu de la creació de l'audiovisual.

Doncs bé, una vegada arribats a aquest punt vam posar-nos mans a l'obra entre totes! Disposades a engegar aquest nou projecte amb molta il·lusió, cada una de nosaltres aportant el possible. Vam fer petits subgrups per dividir-nos les tasques i facilitar-nos la feina.


La idea de l'audiovisual és...

La nostra idea d'audiovisual és la creació d'un vídeo en format ''tutorial'' on s'oferirà una recepta culinària destinada a un públic infantil, de 8 a 12 anys, la qual l'anomenaríem ''Recpite of biscuits''. Com el seu propi nom indica, si, serà una un tutorial en anglès per ''matar dos pajaros de un tiro''. Aprofitant l'ocasió del vídeo destinat a aquest públic específic, aprofitarem subliminarment per introduir l'anglès i familiaritzar-nos amb la llengua.

A continuació exposaré una sèrie de trets diferenciadors, per justificar el que fa especial la nostra recepta de la resta, i que alhora englobi propostes educatives i didàctiques.

En primer lloc el tema de l'idioma, al fer-ho en angles ja ens treu del comú i rutinari tot havent-hi també moltes receptes en angles existents, per això no ens vam quedar simplement aquí. També volíem fer un vídeo el més inclusiu possible, d'aquesta manera el nostre vídeo serà independent i laica a qualsevol temàtica existent, per aquest motiu per molt que tenim el Nadal i castanyada al tocar, no ens hem deixat influenciar per la nostra cultura en concret. Per poder incloure, fer-ho apte i amè a tots els possibles públics.

A més a més, també volíem enviar missatges de la importància de dur una bona higiene i cura quotidiana, i més en aquests temps de covid que estem vivint avui en dia. Per aquest motiu també hi serà present aquesta informació en la realització del nostre audiovisual.


Quines eines digitals utilitzarem?

Pel que fa a les eines digitals utilitzades, bàsicament farem ús de dos plans de càmeres de vídeo, per disposar de diferents perspectives. A part, respecte a l'edició del vídeo utilitzarem un seguit de programes com són: iMovie, la plataforma Powtoon, la plataforma TailorBrands per la creació del logo, i finalment com és obvi, un ordinador per fer possible aquesta edició. Sense oblidar-nos del suport d'eines físiques que ens ajudaran a la realització en l'operació del procediment del vídeo tutorial. En aquest cas, seran objectes culinaris i ingredients els ingredients corresponents en cada una de les parts, sense deixar-nos de mencionar una cuina adequada per a la situació.

El repartiment dels papers estaran organitzats de la següent manera, hi apareixeran 3 cuineres protagonistes en el vídeo tutorial que seran les que aniran donants les claus i el ritme de la recepta. Conjuntament amb les dues conselleres (també anomenades ''warning'') que aniran apareixent de manera paral·lela al vídeo, amb la funció d'anar enviant advertències i donant el toc dels missatges subliminars en referència a temes com la higiene, la neteja de la cuina... Aquestes dues aniran vestides de manera diferenciada, tot formant un vestuari vermell de cap a peus, amb l'objectiu de ser més ''cridaneres'' a l'ull humà.


El nostre Storyboard

La distribució del 
nostre Storyborard estarà presentat de la següent manera:

En primer lloc hi trobarem una petita introducció, que s'enllaçarà amb el procediment de la recepta que finalment s'acabarà amb el resultat final de la recepta.


1. Breu introducció

2. Explicació de la recepta i presentació dels ingredients necessaris

3. Procediment de la recepta

4. Resultat final de la recepta

5. Recordatoris d'higiene i resultat final

6. Crèdits i agraïments                         

                                                             

                                                         Imatge visual del Storyboard:




Finalment és conclourà l'activitat amb una proposta avaluativa, amb la iniciativa de crear diversos materials avaluatius, de manera que ens serveixin de pauta per comprovar la funcionalitat i adaptació del vídeo tutorial.

En conclusió, pensem que el nostre projecte està pensant en format d'eina de substitució, ja que es una proposta de vídeo interactiu en la qual els nens i nenes que l'estiguin reproduint el treballin amb ells en temps real. Això si, sempre treballant conjuntament amb l'ajuda d'un supervisor responsable, sigui docent o no. Pel que fa a amb la meva integració en el meu grup, crec que seré un gran suport en l'edició i producció del audiovisual, ja que domino el sector i tinc empenta iniciativa per emprendre nous projectes creatius. Penso que entre totes formem un gran equip per un gran projecte.


Per últim, adjunto l'audiovisual realitzat cooperativament amb totes les integrants del grup:










Comentaris